TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

extrip extrip 26.11.2007 20:49:00
Arkadaşlar bu türün bilimsel adında bir yanlışlık mı var acaba?bendeki kaynaklarda larus cachinnans
olarak geçiyor ancak sitede Larus michahellis olarak gözüküyor.Türün bilgilerini girmeden bu durum
açıklığa kavuşursa sevinirim

ihsan ihsan 27.01.2014 20:15:00

Gümüşler tam erişkinliğe 4. yaşında kavuşuyorlar. Bu yüzden açık renk gözlü ama kırmızı göz halkalı olmayan martılar ergen 2. ve 3. yaşlarında olmalı.

nukkus nukkus 27.01.2014 11:32:00

Martılara merak sardım. Fotoğraflarımı çeşitli kaynaklara bakarak tanımlamaya çalışıyorum, ama hiç kolay değilmiş:) Bir sorum var: Gümüşte (gençken göz koyu) sonra açık renk ama halkası kırmızı gibi anlıyorum. Bazı martıların gözü açık renk ama halkası siyah, diğer herşey gümüşe uyuyor. Gümüşte siyah halkalı göz olabiliyor mu? Şimdiden teşekkürler.

herpetolog herpetolog 4.01.2009 20:53:00

Merhabalar

Çeviriyi yaptım fakat başka yayınlarda buldum. Hakikaten martılar ve deniz kırlangıçlarının konumu çok tartışmalı. Tam doktora tezlik... Yüksek lisansımı martılar konusunda yapıyorum. Ama çok kapsamlı değil...

serhattigrel serhattigrel 17.02.2008 22:12:00

Mystere nin fotoğrafı altına yazdığım bu gözlemimi buraya taşımak istedim ;

gümüş martıların çok ciddi bir popülasyonu İstanbul çöplüklerinde karın doyururlar. Her sabah şehirdeki çatılardan kalkarak çöplüğe gelirler ve her akşam şehre geri dönerler. Yolları tam benim işyerimin üstü. Ömerliden Kartala uzanan bir hat üzerinde.Kartala kadar iniyorlar mı, yoksa Sultanbeyli damlarını mı tercih ediyorlar bilemiyorum.

Çöplük şuanda açık döküm sahası, kamyonlar döküyor, dozerler yığıp üstünü toprakla örtüyor. Bu arada Gümüş martılar, leş kargaları, kuzgunlar, çöplerden karınlarını doyuruyor.

Ancak belediyenin yeni katı döküm istasyonu inşaatı sürmekte., Sanırım doğrudan ayrıştırma ve yakma olacak. O zaman ne olur martılar bilemiyorum.

Birgün bende toplanıp bir çöplük yapabiliriz, bana yakın, durumu öğrenebiliriz.

Çulluk Çulluk 17.02.2008 14:41:00

Marmara bölgesinde yılın her zamanı görülebilen tek martıdır.İstanbul’da binaların çatısında yuva yapan , yavrularını bu çatılardan uçuran gürültücü martımız Gümüş martıdır.Karga ve güvercinler ile birlikte şehre en iyi uyum sağlayan kuşlardandır.Deniz yerine şehir çöplüklerinden beslenebilmektedir.

riyatg riyatg 25.12.2007 22:43:00

Yakın zamanlarda L.michahellis ve L.cachinnans alttürden türe terfi ettiler yani michahellis
ayrıldı. L.michahhellis= Yellow-legged gull= Gümüş martı oldu, L.cachinnans= Caspian gull=Hazar
martısı adını aldı. Selamlar

herpetolog herpetolog 25.12.2007 22:32:00

Arkadaşım ben martılar konusunda bir tez hazırlıyorum. Bu konuda bir ihtilaf var. Bununla ilgili
çevrilmeyi bekleyen bir makalem var. Onu çevirdiğimde sanırım sana yardımcı olablilrim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT